Loryma Antik Kenti

Bu antik kent bölgenin Karaburun yöresinde yer almaktadır.Kente ulaşım birazda zahmetlidir.Deniz yoluyla bir müddet gidildikten sonra yaklaşık 1 saat kadar bölgeye tırmanmanız gerekmektedir. Ülkemizde antik kentlere önem verilmemesi nedeniyle bölgeye dair araştırmalar 1995 yıllarında Alman araştırmacılar tarafından başlatılmıştır. Yapılan bu araştırmalara göre bölgenin heçmişi M.Ö 6. yüzyıllara kadar uzanmaktadır.Bölgenin etrafı yıkık surlarla çevrilmiştir. Bölge de… Devamını Oku »

Yeni Valide Külliyesi

YENİ VALİDE KÜLLİYESİ  Üsküdar’da İskele Meydanı’nın güneyindedir. 1708-1710′da III. Ahmed’in annesi Emetul-lah Sultan yaptırmıştır. 1964′te onarılmıştır. Avlu duvarının güneydoğu köşesine demir kafesli sebil, çeşme, türbe, muvakkithane bitişik olarak yerleştirilmiştir. Avlunun kuzey kapısı büyük tutulmuş, üstüne sübyan mektebi yapılmıştır. Dükkânlar, kuzey duvarının sokak yönündedir. Cami, avlunun ortasındadır. Ana mekânı örten büyük kubbe, yanlarda dört yarım kubbeyle… Devamını Oku »

Kars’ın Tarihi Yerleri

Kars, yaylaları, gölleri ve temiz havası ile, doğal güzellikler bakımından oldukça zengin bir ildir. Bir bölümü il sınırlan içerisinde kalan Ağrı Dağı, volkanik yapısı ve yaban hayvanları ile araştırmacılar için eşsiz bir kaynak oluştururken, dağ sporları bakımından da ayrı bir değer taşımaktadır, ilde irili ufaklı çok sayıda göl de bulunmaktadır. Bunların en önemlisi olan Çıldır… Devamını Oku »

Çeşme Kalesi

Tarihi Çeşme Kalesi 1508 yılında dönemin Osmanlı Padişahı olan 2. Beyazit tarafından Aydın Valisi aracılığı ile yaptırılmıştır. Kale yapıldığı zamanlarda denizle bitişik şekilde idi fakat bu zamanlarda artık denizin zamanla doldurulması ile birlikte denizden biraz da olsa uzaklaşmıştır. Kalenin yapım amacı Çeşme’deki TÜrk ticaret ve savaş gemilerinin korunmasıdır.Bu amaçla yapılan Çeşme Kalesi günümüzde arkeolojik müze olarak… Devamını Oku »

Fatih Camii

FATİH CAMİSİ ENEZ AYASOFYASI Enez’in en önemli yapıtı olup, 1962′ye değin cami olarak kullanılmıştır. Günümüzde yıkıktır. Bizans Dönemi’nden olan yapı, oldukça büyüktür. Köşe duvarlı, haç planlı kiliseler grubundandır. Tonozlarla örtülü üç bölümlü giriş holünün (narthex) önüne, yine Bizans Dönemi’nde bir dış narteks eklenmiştir. Osmanlı Dönemi’nde narteks değiştirilmiş, sol bölüm odaya dönüştürülmüştür. İçte, planı oluşturan haçın… Devamını Oku »

Antakya Ottoman Palace

Tam bir medeniyetler beşiği olan bu şehir gezilmeden Türkiye’nin tam tanınması imkansızdır. Ayrıca Antakya ya gittiğiniz de ondan ayrılmak istemeyeceğinizi garanti ederiz. Birçok farklı din ve mezhebin, farklı kültürün bir arada dostça yaşadığı Antakya gelenlerin gidemediği için medeniyetler şehri olmuştur. Başınızı çevirdiğiniz her yerinde bir tarih yatar Antakya’nın. Eski Antakya evleri, taş sokaklar, kiliseler, tarihi… Devamını Oku »

Kadı Konağı Termal Otel

Kadı Konağı termal otel, Bursa’nın köklü tarihindeki kaplıca bölgesi olan Çekirge’de bulunmaktadır. Sağlık turizmi konusunda önemli bir yere sahip olan termal otelde, sıcak sularla şifa sağlanırken aynı zamanda da dinlenme ve rahatlama sağlayabilme olanaklarından yararlanabilmek mümkündür.

Kervansaray Termal Otel

Kervansaray Termal Otel ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Bursa’nın kaplıcaları ile ünlü beldesi olan Çekirgenin tam merkezinde büyük bir arazi üzerine kurulmuştur. Yeşillik sessizlik ve huzur dolu bir ortamda bulunan otel Yenişehir havalimanına 55 km uzaklıkta, Uludağ otelleri bölgesine 35 km uzaklıktadır. Faaliyet gösteren büyük kongre, sanayi ve fuar merkezine yakın konumu ile eşsiz bir alana sahip… Devamını Oku »

Hıdırlar Kaplıcaları

Hıdırlar Kaplıcası – Çanakkale Diğer kaplıcalar kadar popüler olmasa da özellikle 73 dereceye varan su sıcaklığı ile dikkat çeken Hıdırlar Kaplıcası da keşfedilmesi gereken yerlerden. Çanakkale’nin Yenice ilçesinde bulunan Hıdırlar Köyü’nde yer alan bu kaplıcalardaki sular bir çok farklı noktadan kaynıyor. Suyun içindeki yüksek kükürt oranı yüzünden içmek sağlığa zararlı ama bu suların birçok bedensel… Devamını Oku »

Edirne

Edirne İli, Marmara Bölgesi’nin Trakya bölümünde bulunmaktadır. Trakya’da, İstanbul’dan sonra ikinci büyük ildir. Meriç Havzası’nda yer alan il toprakları, 40° 30′ ve 42° 00′ kuzey enlemleri ile 26° 00′ ve 27° 00′ doğu boylamları arasında kalmaktadır. 6.276 km2′lik alanıyla Türkiye topraklarının % 0,8′ini kaplayan ilin merkezinin denizden yüksekliği, yaklaşık 41 m’dir. İlin doğusunda Kırklareli’nin Pehlivanköy,… Devamını Oku »

Side

Side, Antalya ilinin Manavgat ilçesine bağlı mahalledir. Antalya’ya 75 km. Manavgat’a 7 km. uzaklıkta olan Side, Yaklaşık 400 m. eni ve 1 km. uzunluğu olan bir yarımada şeklindedir. “Side” adı Anadolu dilinde “Nar” anlamına gelmektedir. Bu özellik ve bilgede bulunan bazı yazıtlardan elde edilen bilgiler Side tarihinin Hititlere kadar uzandığını göstermektedir. Fakat Anadolunun en eski… Devamını Oku »

Fatih Külliyesi

Osmanlı Devleti’nde külliyeler, kentlerin kurulması ya da Türkleştirilmesi’nde çok etkili olmuş, gelişimin çekirdeğini oluşturmuştur, istanbul’un alınması külliye mimarisini hızlandırmıştır. Bu dönemden başlayarak Osmanlı kentlerinde selatin külliyeleri (sultan adına yapılan) denilen büyük yapı toplulukları doğmuştur. 1462/1463- 1470′te Mimar Sinan-ı Atik’e yaptırılan Fatih Külliyesi, Selatin Külliyeleri geleneğinin ilk adımını oluşturmuştur. Bu külliye, yapıların biçimi, bakışık düzende yerleştirilmesi… Devamını Oku »

Side Antik Kenti

Antalya’nın 80 kilometre doğusunda, Manavgat’ın 7 kilometre güneybatısında bulunan 350-400 metre genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Side MÖ VII. yüzyılda bir yerleşim merkezi olmuştur. MÖ VI. yüzyılda tüm Pamfilya ile birlikte Lidya Krallığı’nın egemenliğine girmiş, Lidya Krallığı’nın 547/46’da yıkılışından sonra Perslerin hâkimiyeti altına girmiştir. Bu devirde özgürlüğünü bir ölçüde koruyan kent, kendi adına sikke basmıştır.… Devamını Oku »

Physkos Antik Kenti

Evliya Çelebi’nin Seyahatname adlı gezi kitabında adı geçen Physkos Antik Kenti, Reşadiye Yarımadası’nın eski yerleşim alanlarından biridir. Günümüzdeki kalıntılar Asartepe denilen bir bölgede bulunmaktadır. Eski bir Karya liman kenti olan Physkos, aynı zamanda Marmaris’in eski adıdır. Fiskos diye okunur ve bu kelime Karya dilinde Doğankent anlamına gelmektedir. Antik kentin kalesi dışında çok fazla kalıntısı bulunmamaktadır.… Devamını Oku »