Adıyaman

Adıyaman

Adıyaman’da bilinen ilk kültürel etkinlik­ler, Hititlerin bölgeye egemen olduğu İÖ 1650-1340 yılları arasında başlar. Anadolu’da güçlü bir uygarlık kurmuş olan Hititler Güneydoğu Anadolu bölgesindeki kültürel zenginliğin de temellerini atmış, ardından Mitanni, Urartu, Asur, Med, Pers, Yunan kültürleri bunu izlemiştir. Daha sonra yaşanan Kommagene Krallığı ve Roma İmparatorluğu dönemleri de bu kültüre zenginleştirici katkılar sağlamıştır. Adıyaman… Devamını Oku »

Hacı Yusuf Türbesi

Adıyaman HACI YUSUF TÜRBESİ Samsat İlçesi’nde Samsat-Kilisan yolundaki mezarlıktadır. Kal­ker taşından yapılmıştır. Dört yanı kemerli ve açıktır. Boyutları, 4.95×4.95 m’dir. Türbenin saçakları 12 çıkıntılıdır. Yapım tarihi bilinme­mektedir…

Şeyh Abdurrahman Erzincani Türbesi

Şeyh Abdurrahman Erzincani Türbesi Adıyaman kentinin 7 km kuzeyinde, İndere (Zey) Köyü’ndedir. Hastaların uğrak yeridir. Şeyh Abdurrahman Erzincani’nin türbesidir. Sandukalar, kendisinin, eşinin ve oğlunun-dur. Söylentiye göre, IV. Murat Bağdat Seferi’ne giderken bu köyde konaklamış. Şeyh, ordunun beslenmesini ve bakımını üstlenmiş. Padişah, Şeyh’in bu işi neyle karşılayacağını merak etmiş. Çok az yiyecekle ve arpayla büyük bir… Devamını Oku »