Toprakkale Kalesi

Osmaniye İlçesine bağlı Toprakkale Bucağındadır. Çukurova’yı güney­den gelebilecek saldırılara karşı korumak amacıyla yapılmıştır. Kervan yollarının bir­leştiği yerde, 75 m yükseklikteki yığma bir tepe üzerindedir. İÖ 312′den başlayarak, Selökidler, Romalılar, Abbasiler, Selçuklular, Ramazanoğulları ve Osmanlılarca dokuz kez onarılmıştır. Buraya, Hitit ve Asurlular “Carania”, Persler “Susanis”, Romalılar “Amanicae” (Caranadiopolis) adlarını ver­mişlerdir. Çevresinde savunma hendeği bu­lunmayan karakol niteliğinde… Devamını Oku »

Büyükada Tarihi Köşkleri

Büyükada’da gezilecek yerleri merak edenler, büyükada tarihi köşklerini de gezi listelerine ekleyebilirler. Tarihi köşklerin büyük bir kısmı otellere dönüştürülerek, ziyaretçilere eşsiz bir konaklama deneyimi yaşatmaktadır. Çoğu 19. yüzyılın son çeyreği ile 1900’lü yılların başında inşa edilmiş olan köşkler, sahip oldukları zarif mimari özellikler sayesinde görülmeye değer hale geliyor.

Kaikias otel

Kaikias Otel: Bozcaada’da Kalenin hemen arkasında yer alan konumu ile eski bir Rum evinde misafirlerini ağırlamaktadır. Tesis denize sıfır konumda yer almakta olup sahilde misafirler için şemsiye, şezlong ve masa sandalye vardır. Farklı dekorasyonu ile dikkat çeken tesisin her tarafta farklı dekoratif antika eşyaları ile 11 double, 5 junior suite ve 4 vip odaya sahiptir.… Devamını Oku »

Milvan Kalesi

Karaisalı İlçesinin 8 km kuzeybatısında, Milvankale (Karakılıç) Köyü yakınındadır. Ortaçağdan kalma bir karakol kalesidir. Zamanla yıkılmıştır. Milvan Kalesi’nde 1815 yılında Adana Valisi ve Menemenci Aşireti arasında büyük bir savaş çıkmıştır. Bu savaş yedi ay sürmüştür. Kültür gezisi kapsamında geleceğiniz Adana’da tarihi ve kültürel görebileceğiniz bir çok eser bulunmaktadır. Adana’ya gelmişken meşhur yaylalarını görmeden ve lezzetleri… Devamını Oku »

Sis Kalesi

Kozan İlçesinin 1 km batısındaki Tavşantepe üzerindedir. Dağ kaleleri zincirinin dördüncü halkasını oluştu­rur. Asurlularca yaptırılmış, Romalılar ve Ermenilerce onarılmıştır. Ermeniler döne­minde âdı Sis Kalesi idi. Kurtuluş Savaşı yıllarında Fransız topları Tufanlı Köyüne bu kaleden ateş açmıştır. Kale, kuzey ve güneyde birbirine surlarla bağlı iki grup halindedir. Çevresi 6 km’ye yaklaşır. Güney kesimindeki tepede iç kale… Devamını Oku »

Kazankaya Kalesi

Ceyhan İlçesine bağlı Kurtkulağı Köyünün 1 km kuzeyindeki tepededir. Asur, Pers, Roma izlerini taşıyan bir kale kalıntısıdır. Halep kervan yolunun korunması için karakol olarak yaptırılmıştır. Yapı, 250300 m genişlikteki bir alana yayılmaktadır. Tepenin kuzeydoğu eteklerin­de Abbasilerden kalma mezarlar, Asur ve Romalılardan kalma kaya mezarları ve çeşmeler bulunmaktadır.

Anavarza Kalesi

Kozan İlçesinin 22 km güneydoğusunda, DHekaya Anazarba) Köyünün 2 km uzağındadır. Sombaz Çayının Ceyhan’la birleştiği yerin 8 km kuzeyinde, bir ada gibi yükselen tepe üzerindedir. İÖ IX. yy’da Asurlularca yaptırılan kale, Roma ve Bizans dönemlerini de yaşamıştır. fS 17 yılında kalenin Romalıların eline geçmesinden sonra Anavarza’da tanrılar ve imparatorlar onuruna Tarsus’takiler kadar görkemli oyunlar düzenlendi.… Devamını Oku »

Çem Kalesi

Kadirli İlçesinin 10 km kuzeydoğusunda, Roma döneminden kalma bir kale kalıntısıdır; güneyinde Roma kabart­maları vardır.

Bodrum Tarihi

Bodrum Tarihi: Hanikalkmassus‘ta (Bodrum‘un eski adı) M.Ö. 484 yılında doğan ve “Tarihin kızkardeşi” olarak bilinen Herodotos‘a göre Bodrum Got‘lar tarafından kurulmuştur. Daha sonra Karya ve Leleg‘ler bu bölgeye yerleştirmişlerdir. M.S.650 yılında Magareliler gelerek şehri iyice genişletmişler adını da Hanikalkmassus olarak değiştirmişlerdir. Bodrum M.S. 886 yılında Persler‘in egemenliğine girmiştir. Hanikalkmassus en “parlak” devrini M.S. 953 yılında Mokarya… Devamını Oku »

Güre Kaplıcaları

GÜRE KAPLICASI Edremit ilçesine bağlı Güre Kasabası sınırları içindedir. Kaplıca mahallinin denizden yüksekliği 3 metre olup, denizden uzaklığı 300 metre kadardır. Ege Bölgesinde, Truva’dan Bergama’ya kadar uzanan turistik bölgenin merkezinde, Edremit’in 12km batısında, Kazdağı’nın yamaçlarında zeytinlikler arası Akçay’a 3km kadar uzaklıktaki Güre Kaplıcaları bir sağlık ve dinlenme yeridir. Bu kaplıcanın orjinal olan bölümlerinin ilk çağ… Devamını Oku »

Menteşe Kaplıcaları

MENTEŞE TERMAL TESİSLERİNDEKİ KAPLICA SULARININ FAYDALARI Termal suların banyo, inhalasyon ve içmece şeklinde 3 önemli tedavi unsuru vardır. BANYO KÜRLERİ Romatizmal Hastalıklar: -Ankilozan spondidit, romatoit artrit, gut(damla) gibi iltihabi romatizmal hastalıklar. -Boyun, bel, kalça, diz kireçlenmeleri, bel ve boyun fıtıkları gibi dejeneratif romatizmal hasatlıklar. -Fibromiyalji, periartrit, tendinit, bursit gibi yumaşak doku romatizmaları, Bütün bu rahatsızlıklara… Devamını Oku »

Silifke Köprüsü

Silifke İlçe merkezindedir. M.S. 77-78 yıllarında Kilikya Valisi L. Octavius Memor tarafından, Roma İmparatoru Vespasianus ve oğulları Titus ile Domitianus adına yaptırılmıştır. Göksu Irmağındaki Taş Köprü XIX. yy. ‘ ın sonlarına kadar orijinal şeklini korumuştur. Birçok defa tamir ve tadil edilmiştir. Bilinen en büyük onarım 1875 yılında Silifke Mutasarrıfı Mehmet Ali Paşa tarafından yaptırılmıştır. 1972… Devamını Oku »

Adana Kaleleri

Adana, tarih boyunca birçok medeniyete sahiplik yapan tarihi illerimizden biridir. Adana’da bir çok tarihi kale bulunmaktadır. Bu tarihi kalelerin isimleri şöyledir; Adana Kalesi Anahşa Kalesi Anavarza (Anazarba) Kalesi Ayaş (Kestanbol) Kalesi Bucak Kalesi Tumlu-DUMLU Kalesi Feke Kalesi Haçin Kalesi Kazankaya Kalesi Kozan (Sis) Kalesi Kızıltabya Kalesi Aktabya Kalesi Magarsus Antik Kenti Milvan Kalesi Misis Antik… Devamını Oku »

Boğazkale Hattuşa Çorum

ÇORUM – Boğazkale HATTUŞ Günümüzden 5 bin yıl öncesine ait kültürel verilere rastlanan Boğazkale’de, ilk organize devleti kuran Hititlerin, ilk başkenti Hattuşa bulunmaktadır. Hattuşa Anadolu’nun kalbinde, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınmış ülkemizdeki 9 değerden biridir. Hitit uygarlığı en az Mısır Uygarlığı kadar eski ve zengin bir uygarlıktır. Hititlerle Mısırlılar arasında yapılan Kadeş Antlaşması… Devamını Oku »