Tag Archives: içmeler

Yeni Kaplıca Kaynarca Banyoları

Yeni kaplıca ve Kaynarca Hamamı Yenikaplıca, Bursa-Çekirge yolu üzerindedir. Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı ve başvezir Rüstem Paşa tarafından 1555 yıllarında yaptırılmıştır. Yenikaplıca, üçü büyük olmak üzere, toplam on kubbeyle örtülü, klasik dönem Osmanlı yapıtlarındandır. Diğer kubbeli hamamlarda olduğu gibi, soyunmalık, soğukluk, sıcaklık bölümlerinden oluşmuştur. Muhteşem kubbesi, kırk kurnanın bulunduğu geniş havuzu, tarihi çinileri ve egzotik… Read More »

Kuşadası Kaplıca

Kuşadası Kaplıcası Aydın İli, Kuşadası İlçesi, Davutlar Beldesi şehir merkezinde bulunmaktadır. Aydın İl Merkezine 70 km, Kuşadası’ na 17 km, İzmir’ e ise 120 km uzaklıkta bulunan kaplıca alanı yakın çevresinde yer alan Efes, Meryem Ana, Priene, Milet gibi tarihi ören yerleri ile Dilek Yarımadası Mili Parkı, Bafa Gölü, Şirince Köyü gibi doğal güzelliklere günübirlik… Read More »

Karacasu Kaplıcaları

Bolu KARACASU KAPLICALARI Bolu ovası güney kenarında, ormanlarla kaplı dağın eteğinde, Karacasu mevkiinde ve Kuzey Anadolu fayına bağlı olarak oluşmuş 2 kaynak bulunmaktadır. Bolu’ya 5 km. uzunluğunda kaliteli bir yolla bağlıdır, Bunlardan biri Büyük Kaplıca, diğeri Küçük Kaplıca olarak adlandırılır. 1993 yılında “termal turizm merkezi” ilan edilmiş olan bölgede Termal Otel ve Sağlık Bakanlığına bağlı… Read More »

Martı La Perla Hotel

1988 yılında hizmete giren tesisin tüm odaları 2002 yılında tamamen yenilenmiştir. 21 m² genişliğindeki odalarında; TV, telefon, minibar, müzik yayını, zemin seramik, merkezi klima, küvet, fön ve balkon bulunmaktadır. Martı La Perla Hotel KONUM : 6000 m² alan üzerine kurulu, denize sıfır otelin 100 metre uzunluğunda sahil şeridi bulunmaktadır. içmeler mevkiindeki otel, şehir merkezine 8… Read More »

Sarısu İçmesi

Sarısu İçmesi Gazipaşa Alanya karayolunda 26 km.’lik bir dağ yoluyla ulaşılan Ilacaköy’e birkaç km. uzakta, bir yamaçtan kaynar. Madensuyu ,bikarbondiositli olup, karaciğer, mide, bağırsak , safrakesesi hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca, ilerlemiş şeker hastalığında olumlu sonuçlar verir. Böbrek işlevlerinde düzenleyici, idrar çoğaltıcı etkileri vardır. Suyunda bol miktarda karbondioksit gazı bulunduğu için, içimi oldukça hoştur. Madensuyu olarak… Read More »

Sultaniye Kaplıcaları

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde binlerce yıldır kullanılan Sultaniye Kaplıcaları ve çamur banyoları yabancı turistlerin de ilgi odağı. İlçeye adını veren Köyceğiz Gölü’nün güneybatı kıyısında bulunan ve mineral değerleri açısından Türkiye’nin nadir kaplıcalarından biri olduğu belirtilen Sultaniye Kaplıcaları, şifalı sularının yanında çamur banyosuyla da öne çıkıyor. Kapalı ve açık havuzları bulunan Sultaniye Kaplıcaları’na turistler, Köyceğiz ve Dalyan’dan hareket… Read More »

Gölemezli Çamur Kaplıcaları

Gölemezli Çamur Kaplıcası Akköy- Gölemezli Termal Turizm Merkezi alanı Pamukkale Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarına bitişik olarak, bu bölgenin kuzey batısında yer almakta, Akköy İlçesine bağlı Gölemezli Beldesi, Çeşmebaşı ve Kavakbaşı Köyleri yerleşim alanlarını da içine alacak şekilde yine Akköy İlçesine bağlı Belenardıç Köyünün yerleşim alanı dışında güneydoğu bölgesi ile Denizli merkez İlçeye bağlı Haytabey… Read More »

Gönen Kaplıcaları

Gönen, 3 bin yıllık geçmişe sahip ve günümüzde Sağlık Bakanlığı’nca birçok hastalığa iyi geldiği kanıtlanmış şifa merkezlerinin biridir. Öylesine etkili suyu var ki ünü tüm dünyaya yayılmış durumda. Kaplıca sularının iyi geldiği rahatsızlıkların başında romatizmal ve eklem ağrıları, bel ve boyun fıtığı, ameliyat sonrası iyileşme, ortopedik ve nörolojik rahatsızlıklar gelmekte. Kaplıca suyunun nasıl oluştuğuna bakacak… Read More »

Bağın Kaplıcası

BAĞIN KAPLICASI: Tunceli Dedebağ Mazgirt İlçesi, Dedebağ Köyündeki kaplıca, ilçe merkezine 65 km. uzaklıkta, Peri Suyu kenarındadır. Öncelikli kaplıca sınıfına giren Bağın Kaplıcasında tek kaynaktan çıkan suyun akım değeri 5 lt/sn, sıcaklığı 35 oC, PH değeri 5.0 dır. Kaplıca suyu kalsiıum sülfatlı, sodyum sülfatlı ve klorür bikarbonatlı sular grubundandır. Banyo uygulamalarına elverişli olan bu sular,… Read More »

Bulamaçlı Kaplıcası

Kırşehir ili, Çiçekdağı ilçesi sınırları içindedir. Çiçekdağı’na 4 km mesafededir. 160m derinlikteki kuyu, 38(°c) sıcaklığa, 3 L/sn debiye sahiptir. Kompresörlü debi ise 7 L/sn ’dir. 20 yatak kapasiteli tesisi bulunan kaplıcada, banyo tedavisi ile romatizma, nevraljin, nevrit ve kadın hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa karşı olumlu sonuçlar alınmaktadır. Adresi: Fatih, Cengiz Topel Cd., 40700 Çiçekdağı/Kırşehir Ülke:… Read More »

Kızılinler Kaplıcası

Eskişehir merkezine bağlı olan Kızılinler Köyü’ndeki kaplıca, 2006 yılında Bakanlar Kurulu tarafından termal turizm bölgesi olarak ilan edilmiştir. Şehir merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Kızılinler Kaplıcası’nın suyu bikarbonat, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve bromür içermektedir. Kaplıca; bağırsak, mide, böbrek, romatizma, kadın hastalıkları ve cilt rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Eskişehir’in kaplıcalarında dinlendirici bir tatil geçirmek istiyorsanız Kızılinler Kaplıcası’nı tatil… Read More »

Sungurlu Kaplıcaları

Çorum Sungurlu Manastır İçmeleri Sungurlu ilçesinin 4 kilometre uzağındadır. Toprak kalevili acı bir içmesi vardır. Suyun bileşiminde litrede 6 grama yaklaşan tuz miktarı, içimi zorlaştırır ama endikasyon etkisini de artırır. FAYDALARI Özellikle karaciğer ve safra yolları üzerinde tesirlidir. Bünyedeki şeker miktarını dengeleyen yararlı bir kaynaktır.

Tavşanburnu İçmesi

Muğla ili Bodrum ilçesi sınırları içinde bulunan Tavşanburnu Kaplıca ve İçmeleri, Bodrum’un doğusunda, Tavşan Burnu yakınlarında, deniz kıyısından kaynayan şifalı bir su kaynağıdır. Suyu, tuzlu soğuk maden suları kapsamında değerlendirilmiştir. Banyo tedavisi; solunum yolları, kalp-damar ve romatizma hastalıklarına, içme tedavisi ise; mide, bağırsak, karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarına iyi gelir. Sodyum sülfatlı bir sudur. Bağırsakların… Read More »

Kızılcahamam Kaplıcaları

Kızılcahamam Kaplıcası Ankara’nın kuzeyinde yer alan Kızılcahamam ilçesi , termal kaynaklar açısından Türkiye’nin en zengin bölgelerinden birisidir. Romalılar ve Selçuklular döneminde de işletildiği bilinen Büyük ve Küçük Kaplıca çok ünlüdür. Daha çok Haziran-Ekim ayları arasında ziyaretçi akınına uğrayan kaplıcalarda modern konaklama tesisleride mevcuttur. Suları romatizma , siyatik , lumbago ve kadın hastalıklarına iyi gelen bu… Read More »