Tuzla Termal Tesisleri

Tuzla Termal Tesisleri Kaplıca Suyu Özellikleri: Sodyum Klorürlü (toplam NaCl 1300mg/L) mineralli hipotermal doğal çıkışlı su. Kaplıca Donanımları: 1 adet kapalı termomineral su havuzu bulunmaktadır. 2 adet sıra banyo(küvet) bulunmaktadır. Ayrıca otel odalarına termomineral su verilmektedir. Hekim ve Diğer Sağlık Personeli Durumu: Tesiste part-time çalışan 1 fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman, 1 hemşire, masöz ve… Devamını Oku »

Galata Kulesi

1348′de Cenevizliler’ce Galata surlarının baş kulesi olarak yapılmıştır. İstanbul’a büyük zararlar veren 1509 depreminde, Galata surlarının da yıkıldığı ve Mimar Hayreddin’in onardığı bilinmektedir. Osmanlı Dönemi’nde çeşitli amaçlarla kullanılmıştır. XVI. yy’da Kasımpaşa Tersanesi’nde çalışan tutsaklarınzindanı olan kule, XVIII .yy’da yangın gözetleme yeriydi. Kule, 1794′teki yangında tümüyle yanmış, daha sonra dört yana çıkıntılı pencereli bir kat yapılıp… Devamını Oku »

Büyükada Sokakları

Büyükada’da gezilecek yerleri merak edenler, ada sokaklarını mutlaka listelerine eklemeleri gerek. Adanın birbirinden değerli yapılarını görmek sizlere ap ayrı bir hayranlık uyandıracaktır. Adanın, pek çoğu gösterişli bahçelere sahip tarihi evlerinin arasından uzanan bu sokakları fayton veya bisiklete binerek, yürüyerek rahatlıkla dolaşabilirsiniz. Özellikle hem doğanın tüm güzelliğini sergilediği hem de ilginin daha az olduğu ilkbahar ve… Devamını Oku »

Elite Hotel Küçükyalı

Otel, Marmara Denizine ve adalara hâkim bir konumda yer almaktadır. Otelde, junior/king suite ve standard double ve twin olmak üzere toplam 81 oda bulunmaktadır. Küçükyalı Elite Otel’in tüm odaları siz misafirlerin konforu göz önünde tutularak geniş ve ferah tutulmuştur Otelde,odaların her biri ince bir zevkle döşenmiştir.Odalar cadde ya da deniz manzaralı olup, tüm odalarda uydu… Devamını Oku »

Mihrimah Sultan Külliyesi

Üsküdar, İskele Meydanı’ndadır. Mihrimah Sultan, 1546/1547-1548 arasında Mimar Sinan’a yaptırmıştır. Klasik Osmanlı mimarisini hazırlayan yapıtlardandır. Cami, medrese, sıbyan mektebi, imaret, hamam, kervansaray, ambar, muvakkithane, çeşme ve türbe yapılarından oluşmaktadır. Bunlardan cami, iki türbe, medrese, sıbyan mektebi, çeşme, hamam sağlamdır. Medrese, Sağlık Merkezi, sıbyan mektebi, çocuk kitaplığı olarak kullanılmaktadır. Cami külliyenin merkezidir. Mimar Sinan çift revaklı… Devamını Oku »

Büyükada Tarihi Köşkleri

Büyükada’da gezilecek yerleri merak edenler, büyükada tarihi köşklerini de gezi listelerine ekleyebilirler. Tarihi köşklerin büyük bir kısmı otellere dönüştürülerek, ziyaretçilere eşsiz bir konaklama deneyimi yaşatmaktadır. Çoğu 19. yüzyılın son çeyreği ile 1900’lü yılların başında inşa edilmiş olan köşkler, sahip oldukları zarif mimari özellikler sayesinde görülmeye değer hale geliyor.

Yedikule Zindanları Müzesi

Yedikule Zindanları adıyla anılır. Bizans ve Osmanlı tarihinin önemli olaylarına sahne olmuştur. Zindandaki kuyulu odanın idam infaz yeri olarak kullanıldığı bilinir. Yedikule zindanları, Çandarlı Halil Paşa, Genç Osman ve daha çok devlet büyükleri ile yabancı elçilik görevlilerine hapishane, idam yeri olmuştur. Kule, son yıllarda onarılmıştır. İstanbul’da ayrıca Topkapı Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı da müze olarak… Devamını Oku »

Kariye Camii

Kariye Camisi Edirnekapı’dadır. Geç Dönem Bizans mozaikleri ve freskleri ile ünlüdür. İlk yapı Konstantinus surlarının hemen dışında bir manastıra bağlı olarak yapılmıştı. Daha sonraları kentin bu bölgesi Theodosius surlarının içme alınmıştır. İlk yapının kalıntılarına günümüzde rastlanmaz. Şimdiki yapı, XI. yy’dan kalmadır. Yapıyı 1077-1081 arasında İmparator I. Alete tos Komnenos ‘un karısının annesi Maria Dukama, dört… Devamını Oku »

Aya İrini Kilisesi

Topkapı Sarayı’nın birinci avlusunda, Bâb-ı Hümâyûn’dan girildiğinde sol tarafta bulunan ve bugün müze vasfında bulunan yapıdır. “Kutsal barış” anlamına gelen Aya İrini’nin yerinde bulunan ilk kilise, Büyük Konstantin (I. Constantinus) tarafından daha önce burada bulunan Artemis, Apollon ve Afrodit tapınaklarının kalıntıları kullanılarak IV. yüzyılın başlarında yaptırılmıştır. 532 yılındaki büyük Nika İsyanı sırasında yakılan ahşap kiliseyi,… Devamını Oku »

İstanbul Kapalı Çarşı

İstanbul’da, büyük camilerin çoğunun çevresinde, medrese, imaret gibi yapılarla birlikte muntazam çarşılar da inşa edildiği bilinmektedir. Cami külliyelerine dahil olan ve ‘arasta’ diye adlandırılan bu çarşıların bir kısmı Osmanlı’nın son dönemlerinde, önemli bir kısmı da İstanbul’daki Cumhuriyet sonrası altyapı çalışmalarında yıkılmıştır. Bugün, bu çarşılardan, eski özelliğini de bir ölçüde koruyarak faaliyetine devam eden Eminönü’nde Yeni… Devamını Oku »

Büyükada

Marmara’nın cennet adası, Prens adaları içinde en görkemlisi olan Büyükada’da gezilecek yerler saymakla bitmez. Tarihi boyunca Rum ve Türk kültürlerinin özellikleri ile harmanlandığı Büyükada’nın gezilecek yerleri, görülecek güzellikleri masmavi denizin ve yemyeşil ağaçların içinde bizleri beklemektedir. Eski adı Prinkipos olan Büyükada iki tepenin arasında kalan, tarih boyu ünlü devlet adamlarının sürgün edildiği, Türk ve Rum… Devamını Oku »

Askeri Müze

Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı, İstanbul Harbiye semtinde konuşlandırılmıştır.Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı`na bağlıdır. Askeri Müze`nin Tarihçesi: Koleksiyonların zenginliği ve çeşidi açısından dünyanın en önde gelen müzelerinden birisi olan Askeri Müze’nin kuruluşu modern anlamda olmamakla beraber 15 nci yy.a kadar uzanmaktadır. 1453’de İstanbul’un Türkler tarafından fethinden sonra Aya İrini Kilisesi, değerli harp… Devamını Oku »

İstanbul Türbeleri

İstanbul Türbeler I. MUSTAFA VE İBRAHİM TÜRBESİ: Ayasofya Camisi giriş kapısının sağındaki kubbeli, yalın yapıdır. Bir süre Bizans-lılar’ın vaftiz yapısı ve caminin yağhanesi olarak kullanılmıştır. İçerde 15 sanduka bulunmaktadır. BARBAROS TÜRBESİ: Beşiktaş Mey-dam’nda, Barbaros Anıtı’nın karşısındadır. 1541′de Mimar Sinan yapmıştır. Sekiz köşeli, önü revakh, kubbeli, yalın bir yapıdır. Yapının içi renkli bezemelidir. Üstteki alçı pencereler… Devamını Oku »

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi

20 Eylül 1937’de Atatürk’ün emriyle, Dolmabahçe Sarayı’nın Veliaht Dairesi’nde kurulan Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Türkiye’nin ilk Güzel Sanatlar Müzesidir. Müzenin bulunduğu bina, 1856 yılında, Veliaht Dairesi olarak Dolmabahçe Sarayı’nın da mimarları Karabet Balyan ve Nikoğos Balyan tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir. Bina ampir, barok ve rokoko üsluplarının bir sentezidir. Müze’nin koleksiyonunda, Türk ve Dünya… Devamını Oku »