Kangal Balıklı Çermik

Sivas Kangal Balıklı Kaplıca’nın, ülkemiz termal kaplıcaları içerisinde kendine özgü bir yeri vardır. Tedavi özelliği itibari ile dünyada bir benzerin bulmanın mümkün olmadığı kaplıca, ilmi ve tıbbi bir mucizeyi “Sedef Hastalığını tedavi ederek” sergilemektedir. 36-37 derece sıcaklıktaki kaplıca suyunda bulunan balıkların mucizevi bir şekilde tedavi yöntemi uygulaması bu kaplıcanın ününü ve özelliğini daha da artırmaktadır.… Devamını Oku »

Çermik Kaplıcaları

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde bulunan kaplıca, tarih ve turizm kokan bu şehrin ziyaretçi sayısını artırıyor. Tatil planını ülkenin doğu yönüne doğru planlayanlar için iyi bir alternatif olarak, yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezleri arasında sayılıyor. Çermik Kaplıcaları bulunduğu konumu ve sunduğu olanaklar ile kış tatilini konforlu ve oldukça benzersiz şekilde geçmesini sağlıyor.

Malatya Kaplıcaları

Malatya’da ispendere kaplıcası ve içmesi, Balaban çermiği , Harap şehir kaplıcası ve içmesi ve Kudret Havuzları başlıca şifa kaynaklarıdır. Malatya, şifalı su kaynakları bakımından asıl ününü, Merkez ilçeye22 kilometreuzaklıktaki Aşağı İspendere İçmesi’nden almıştır. Burası, ‘Aşağı İspendere Maden Suyu’ olarak da anılır. Malatya’daki şifalı su kaynakları, hemen hemen tüm ilçelere dağılmış durumdadır. Kuluncak Kaplıcası, Kuluncak ilçesinde,… Devamını Oku »

Soğuk Çermik Kaplıcası

Sivas Soğuk Çermik Kaplıcası (Ahmet Turan Türbesi) İl merkezine 20 km uzaklıkta bulunan soğuk çermiğin su sıcaklığı 28 °C olup prefabrik evlerde konaklama imkanı bulunmaktadır. Kaplıca suyu; sinir sistemi rahatsızlıkları başta olmak üzere, mide, bağırsak ve safra kesesi hastalıklarına iyi gelmektedir. Ahmet Turan Türbesinin bulunduğu bölgenin biraz aşağısından genel bir görünüm. İlginç olan resim aşağıdaki atın… Devamını Oku »

Köprüköy Kaplıcaları

Köprüköy Kaplıcası Deli Çermik Erzurum Köprüköy ilçesindeki Köprüköy Kaplıcası ilçeye 58 km. uzaklıktadır. Bu kaplıcanın suyu 26 C. olup, bikarbonatlı, sodyumlu, kalsiyumlu, karbondioksitli, demirli ve bromürlü bir bileşime sahiptir. Suyun Ph değeri 6.12’dir. Akım değeri ise 101 lt/sn’dir. Kaplıcanın suyu sindirim sistemi, böbrek ve idrar yolları, kan dolaşımı ve kalp hastalıkları, metabolizma bozuklukları ve romatizmal… Devamını Oku »

Pasinler Kaplıcaları

Pasinler Kaplıcası Erzurum ilinin Pasinler ilçesindeki Pasinler Kaplıcası 205 metreden doğal çıkışlı olup, 15 lt/Sn. akım değerine sahiptir. Bu kaplıcanın suyundan romatizma, sinir ve kas yorgunluğu, çeşitli sinirsel hastalıklar, eklem ve kireçlenme tedavisinde yararlanılmaktadır. Kaplıca suyu 39-45 C. Arasında değişmekte olup, bikarbonatlı, klorürlü, sodyumlu, karbondioksitli ve kısmen de radyoaktif bileşimlidir. Pasinler Kalesinin güneyinde Hasankale Çayının… Devamını Oku »

Bazikan Çermiği

Bazikan Çermiği Muş Varto ilçesinin 27 km. batısındaki Bazikan Çermiği köyün kuzeydoğusu ve doğusundaki iki kaynaktan beslenmektedir. Dereye yakın olan kaynak 3.50 m. çapında, 1.50 m. derinliğinde üzeri açık bir havuz görünümündedir. Diğer kaynak ise, bir hendek içerisinde akmaktadır. Çermiğin 38 C sıcaklığındaki suyu 016 lt çıkmaktadır. Bu çermik, sakinleştirici bir etki yaptığı gibi karaciğer… Devamını Oku »

Çermik Gölü

Ordu, Gölköy ilçe merkezinin 500 m kadar güneyinde bulunan çermik gölünün suyu maden suyu özelliğindedir. Böbrek hastalarına tavsiye edilmektedir. Gölköy’de geleneksel olarak her yıl 20 Mayıs’ta tüm çevre ilçe ve beldelerin de katılımıyla düzenlenen bahar şenliklerinde, yöremiz bayanları, bu kaplıcanın suyuyla, şifa bulma ümidiyle ayaklarını yıkarlar.

Hamamözü Kaplıcası

Hamamözü Kaplıcası: Kaplıca alanı Amasya İli, Hamamözü İlçe sınırları içerisinde, Hamamözü Vadisinde bulunmaktadır. Hamamözü Kaplıcasının Ulaşım Olanakları: Amasya İli, Avrupa – İran Uluslararası Transit Karayolu üzerinde, Samsun İl Merkezine ve Samsun Havaalanına 120 km mesafede bulunmaktadır. Kaplıca alanı, Amasya İl Merkezine 90 km, Çorum İl Merkezine 40 km, Çorum İli Laçin İlçesine 14 km mesafede… Devamını Oku »

Alaman Çermiği

Şarkışla İlçesine bağlı Alaman Köyü sınırları içindedir. İlçe merkezine 33 km. uzaklıktadır. Suyu oldukça kükürtlü olduğundan içilmez.

Pamukkale Karahayıt Kaplıcaları

Karahayıt kaplıcaları Pamukkale termal kaplıcası sisteminin bir kolu sayılan bu kaplıca, Pamukkale’nin 5 km kuzeyinde, Karahayıt kasabasındadır. Suyunun bileşimi, Pamukkale kaynağına benzemektedir. Ancak sıcaklığı daha fazla olup, serbest karbondioksiti daha azdır. Radyoaktivitesi yüksek olan kaplıca suları, üç kaynaktan çıkar, kaynakların sıcaklıkları 420C , 500C ve 560C dır. Kaplıca alanı deniz seviyesinden yüksekliği 950 metredir. Karahayıta… Devamını Oku »

Balçova Kaplıca

Balçova kaplıcaları İzmir Büyükşehir Belediye sınırları içindeki Balçova ilçesinde yer almaktadır. İzmir körfezinin güneyinde bulunan balçova kaplıcaları aynı zamanda tarihi Agememnon yerleşmesi içinde bulunmaktadır. Orman ve deniz manzarasını birlikte bütünleştiren doğal bir yapıya sahip olan Balçova Kaplıcaları,güzel bir termal belde görünümündedir. Balçova Kaplıcaları antik dönemden kalmış bir kaplıcadır. İsmini Mykene Kralı Agamemnon’dan almış olan, Homeros’ta… Devamını Oku »

Diyarbakır Çermik Kaplıcaları

İtalya ülkesinde bulunan kaplıcalardan sonra nitelik bakımından dünya üzerinde ikinci olan “Çermik Kaplıcaları” bir çok hastalıklar özellikle de iltihaplı romatizmalar, çocuk felçleri, nevrit, polinevrit, kadın hastalıkları sendromlarında; koklama ve serpintleme tedavisi ve üst teneffüs yolları hastalıkları ve deri hastalıklarına oldukça iyi gelmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucunda kaplıcaların 48 derece sıcaklığında olup kükürt elementi… Devamını Oku »

Bolvadin Heybeli Termal Tesisleri

Bolvadin Heybeli Kaplıcaları – Heybeli Kızılkisre – Kızılkilise Kaplıcası Bolvadin Heybeli Kaplıcaları (Kızılkisre/kızılkilise Kaplıcaları) Yeri : Heybeli Kaplıca alanı Afyonkarahisar İli’nin doğusunda yer alan Bolvadin İlçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. Kaplıca alanı Antik kral yolu üzerine kurulmuş bir yerleşim merkezi olup Roma devri kaynaklarında adı Leontes Come olarak geçmektedir. Selçuklu ve Osmanlı kayıtlarında Kızılkilise olarak adı… Devamını Oku »