Çıldır Gölü

Çıldır Gölü, Ardahan ve Kars il sınırları içerisinde kalan göl, 123 km2 alanı ile Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük tatlı su ve en büyük ikinci göldür. Deniz seviyesinden 1959 metre yükseklikte bulunan gölün en derin noktası 42 metredir. Çıldır Gölü, bir lâv akıntısı ile bir moloz mahrutu tarafından müştereken meydana getirilmiş bir doğal set gölüdür.… Devamını Oku »

Turna Gölü

TURNA GÖLÜ Kağızman’a bağlı Kötek Bucağı’nın kuzeydoğusundaki volkanik alanda yer alan Turna Gölü’nün alanı 2 km2′den biraz fazladır. Kabaca daire biçiminde olan göl, çevresini saran tepelere doğru birtakım girintiler yapmaktadır. Kıyıları çimenlerle kaplı olan Turna Gölü, bu tepelerden inen kar suları ve dibinden kaynayan pınarlarla beslenmektedir. Orta kesimlerine doğru oldukça derin olan gölde, balık yoktur.… Devamını Oku »

Aktaş Gölü

Aktaş Gölü (Hazapin), Ardahan iliyle Gürcistan sınırında bulunan tektonik oluşumlu bir göldür. Gölün yarısı Gürcistan sınırları içerisindedir. Toplam alanı 27 km² olan gölün 14 km² ülkemize aittir. Rakımı 1.798 m olan göl Çıldır ilçe sınırlarındadır. Sığ olan gölün en derin yeri 10 m kadardır. Gölün kuzey kıyılarında Gürcistan – Türkiye Aktaş sınır kapısı yer alır.… Devamını Oku »

Deniz Gölü

Deniz Gölü, diğer adlarıyla Çengili gölü, Cenkli gölü, Çengli gölü, ilçenin batısında Aras nehrinin 3,5 km kuzeyinde yer alır. Göl deniz seviyesinden 1898 m yüksekliktedir. Alanı 1125 km².dir. Elipse benzeyen gölün en geniş yeri 675 m.dir. Kuzeyden göle karışan dereler, dip kaynakları ve yüzeyine yağan yağmurlar ile beslenir. Aynalı sazanların yaşadığı gölün suları tatlıdır. 2017’de… Devamını Oku »

Aygır Gölü

Aygır Gölü’nün kendisi gibi büyük bir göl olan Çıldır Gölü’ne mesafesi 50 km. Aygır da Çalı Gölü gibi volkanik kayaçlar üzerinde oluşmuş bir lav set gölü özelliği taşıyor. Zemininde tatlı su kaynakları bulunan Aygır, baharda eriyen karlarla su hacmini yükseltiyor. Aygır’ın su potansiyeli oldukça yüksek. Önemli bir doğa alanı olan Aygır gölü, büyükçe bir göl… Devamını Oku »

Şor Gölü Kaplıcası

Şor Gölü Kaplıcası – muş Bulanık İlçe Merkezindedir . Kaplıcanın sıcaklığı 20 C ‘dir. kaplıca suyu her derde deva olarak bilinir. Muş’un tarihi açıdanda önemli yerlerinden birisidir. Şor Gölü Kaplıcası hastalıklar için tercih edilmelidir.

Niğde

Niğde Orta Anadolu’nun güneyindedir. Üç tarafı Toroslar’ın genç kıvrım dağları ile çevrilidir. Batı ucunda ise Konya ovası ile birleşik Emen ovası yer alır. Jeolojik yapıya volkanik tüfler ve bazalt akıntıları hakimdir. Ovalarda ise egemen olan yapı alivyonlardır. Kara iklim kuşağındadır. Doğal bitki örtüsü dağlık alanlarda çam ve köknar, çay ve gölet kenarları da söğüt ve… Devamını Oku »

Çermik Gölü

Ordu, Gölköy ilçe merkezinin 500 m kadar güneyinde bulunan çermik gölünün suyu maden suyu özelliğindedir. Böbrek hastalarına tavsiye edilmektedir. Gölköy’de geleneksel olarak her yıl 20 Mayıs’ta tüm çevre ilçe ve beldelerin de katılımıyla düzenlenen bahar şenliklerinde, yöremiz bayanları, bu kaplıcanın suyuyla, şifa bulma ümidiyle ayaklarını yıkarlar.

Giresun

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde; 40° 07′ve 41° 08′ kuzey enlemleriyle, 37° 50′ ve 39° 12 doğu boylamları arasında kalan Giresun İli, yaklaşık, 6.934 km2 alan kaplamaktadır. Doğudan Trabzon’un Tonya ve Vakfıkebir; Gümüşhane’nin Torul ve Şiran; güneyden Erzincan’ın Refahiye; güney ve güneybatıdan Sivas’ın Suşehri ve Koyulhisar; batıdan Ordu’nun Mesudiye ve Merkez ilçeleriyle sınırlanmış durumdadır. Kelkit Çöküntü Oluğu… Devamını Oku »

Kastamonu Akarsu ve Gölleri

KASTAMONU AKARSULARI VE VADİLERİ AKARSULAR: Kastamonu il toprakları, Batı Karadeniz ve Kızılırmak havzaları olmak üzere iki ayrı su toplama havzasına bölünmüştür. BATI KARADENİZ HAVZASI: İlin kuzey bölümü, yani Araç, Daday, Azdavay, Cide, İnebolu, Küre, Devrekani, Boz-kurt ve Çatalzeytin ilçeleri bu havzada yer almaktadır. Havzanın büyük bölümü genellikle nemli,ılıman iklimkuşağındadır.Kastamonu’nun Batı Karadeniz Havzasr içinde kalan önemli… Devamını Oku »

Kars Gölleri

Kars il sınırları içinde çok sayıda göl bulunmaktadır. Bu göllerin önemlileri arasında, Çıldır, Aygır, Aktaş, Kuyucak ve Deniz gölleri sayılabilir. Kars’ta Bulunan Göller: Çıldır Gölü Aygır Gölü Deniz Gölü (Diğer adları: Çengili, Cenkli, Çengli) Aktaş Gölü (Diğer adları: Hazapin, Karzak, Kenarbel, Khozapin, Khozapan) Turna Gölü Çalı Gölü Cili Gölü Gelört Gölü Hekeli Gölü Koz Gölü… Devamını Oku »

Abant Gölü

Abant Gölü çam ve köknar ağaçların çevrelediği 1350 metre yükseklikte bulan ve bir heyelan set gölüdür. Bir kaç kaynak suyu ile devamlı olan akarsuyu özel kılan ise devamlı kar ve yağmur suları ile beslenmesidir. Göl ve çevresinde bulunan ve endemik türler olan Küçük Taraklı Semender (Triturus Vulgaris Kosswigi) ile Abant Alabalığı “Salmo Trutta Fario Varyette… Devamını Oku »