Karahayıt Kaplıca

Karahayıt kaplıcaları tesisleri Denizli ülkemizin kaplıca bakımından en zengin yerlerinden birisidir. Bu nedenle dünyanın birçok yerinden de şifa bulmak isteyen kişiler denizliye gelir ve kaplıcalarda en az bir hafta tatil yapar. Karahayıt kasabası, Denizli ilinin en iyi kaplıca merkezlerinin olduğu kasabadır. Pamukkale termal kaplıca sınırının içerisindedir. Bu termal su kolunun bir devamıdır. Yer, Pamukkale ilçesinin… Devamını Oku »

Çakraz Plajı

Çakraz plajı (Bozköy Plajı), sahip olduğu doğal güzellikleri içinde temiz denizi ile de ilgi çekmektedir. Denize girmeye olanaklı 1.5 km uzunluğundaki plaj, tertemiz kendine özgü kumsala sahiptir. Çakraz Plajı, ziyaretçilerinin her türlü konaklama (çakraz otelleri) yeme içme ve eğlence gereksinimlerini karşılayabilecekleri kaliteli donatılara sahiptir. Çakraz plajı ve Akkonak çevresinde kamp ve karavanlar için uygun alanlar… Devamını Oku »

Bozcaada

Bozcaada, Çanakkale iline bağlı, 36 kilometrekare yüz ölçümüyle ülkemizin üçüncü büyük adasıdır. Bozcaada çok yüksek olmayıp, basık görünümlüdür. Jeolojik yapı bakımından Biga yarımadasının bir uzantısını oluşturan Bozcaada’da katmanlaşma çeşitlilik gösterir. Bozcaada’nın en yüksek noktası Göztepe’dir. Bozcaada’nın kıyıları çoğunlukla falezler nedeniyle dik ve kayalıktır. Fakat Bozcaada’da kumsallarla kaplı bir çok koy vardır. Bozcaada’nın kıyı uzunluğu 34.5… Devamını Oku »

Ilıksu Plajı

Kozlu Aşağıçayır Köyü Ilıksu Mevkii Tel : (0372) 261 01 01 (4 adet duş, 5 bay -5 bayan WC, 34 adet soyunma kabini, büfe, ilkyardım, ankesörlü telefon, 1300 kişilik çay bahçesi, 100 kişilik lokanta) Kaynak-Fotoğraf: İl Müdürlüğü arşivi. Nasıl Gidilir? Kozlu-Kdz.Ereğli karayolu üzerinde bulunmaktadır. Zonguldak Kent Merkezinden araba veya minibüs ile 15-20 dakikada ulaşılabilir. Geniş… Devamını Oku »

Büyükada yol tarifi

Büyükada yol tarifi -Büyükadaya nasıl gidilir ? Büyükada’ya Bostancı, Kabataş, Kadıköy ve Eminönü’nden vapur seferleri vardır. Aynı zamanda Bostancı iskelesinden Adalar’a motorlar da hareket etmektedir. İstanbul’un bozulmamış, motorlu araçların olmadığı bu şirin adasına yılın her dönemi ulaşım yukarıda bahsettiğimiz yerlerden keyifli bir deniz seyahati ile yapılabilmektedir. İstanbul’un ister Anadolu, isterseniz Avrupa yakasında olun Büyükada’ya gün… Devamını Oku »

Kuzuluk Kaplıca

Kuzuluk Kaplıcası sakarya ilinin en önemli kaplıcasıdır. Selçuklular döneminden bu yana bilinen bir kür merkezi olan Kuzuluk Kaplıca suyu, her türlü mide, karaciğer, şeker, böbrek, romatizma, üst solunum yolları nörolojik depresyon vb. hastalıklar üzerinde olumlu etkiler meydana getirmektedir. Kuzuluk Kaplıca sularının iyi geldiği belirlenen rahatsızlıklar şöyledir: Ortopedik ameliyat ve kaza sonuçlarının rehabilitasyonu . Kan dolaşımı… Devamını Oku »

Tanrıverdi Turizm Sabiha Gökçen Sakarya

Sakarya Adapazarı’ndan Sabiha Gökçen hava limanına gitmek için Tanrıverdi Turizm servisini kullanabilirsiniz. EN ÇOK TERCİH EDİLEN SERVİSLER Sabiha Gökçen – Sakarya Sabiha Gökçen – İstanbul Havalimani Sapanca Berceste – Sabiha Gökçen Sakarya – Sapanca Berceste Sakarya – İstanbul Havalimani Sabiha Gökçen – Sapanca Berceste Sakarya – Sabiha Gökçen Sakarya, Sabiha Gökçen servis saatleri; 03:00 –… Devamını Oku »

Bozcaadaya Nasıl Gidilir

BOZCAADAYA NASIL GİDİLİR – ULAŞIM BİLGİLERİ Bozcaada ’ya Çanakkale İli Ezine İlçesi Geyikli Beldesinde bulunan Yükyeri İskelesi’nden Kalkan Çanakkale İl Özel İdaresinin ortağı bulunduğu Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş’ ne ait deniz araçlarıyla ulaşılır. Geyikli Yükyeri İskelesi ile Bozcaada arası 4 mildir. Yaklaşık 35 dakikada adaya ulaşılır. Kış ve yaz sefer saatleri farklıdır. Avrupa… Devamını Oku »

Göbel Kaplıca

1950 yılından günümüze kadar geçen süreçte kaplıca hizmetine açık olan Göbel Kaplıcaları kubbeli eski hamamları ile uzun yıllar misafirlerine hizmet vermiştir. 1966 yılından itibarende belediye mücavir alan sınırlarına geçmiştir. Göbel Kaplıcası, Ege Bölgesinde bunaltıcı sıcaklığı olmayan iklimi ile yeraltı sıcak mineralli sularının şifa etkinliği yüksek bir kaplıcadır. Hava sıcaklığı Mayıs ve Eylül dönemlerinde 25 –… Devamını Oku »

Hatay Ulaşım

İstanbul’dan Hatay’a Nasıl Gidilir? İstanbul’dan yola çıkanlar Bursa-İnegöl üzerinden ya da Bilecik’ten Bozüyük, Kütahya, Afyon, Konya, Ulukışla, Pozantı ve Adana yoluyla Hatay’a ulaşabilirler. İklimi, kale ve deniz manzarası, tenha trafiği ve asfalt kalitesiyle dinlendirici yol 1 saatte bitse bile, keyifli bir yolculuk sağlıyor. Samandağ-Arsuz arası, sahil yolu ham toprak.

Şileye Nasıl Giderim

Şile, istanbul metropolünün gürültü ve keşmekeşin den, trafik ve stresinden uzak güzel, şirin bir ilçemizdir. şile, Marmara Bölgesinin kuzey doğusunda, Karadeniz kıyısından yani yeşilin içinden mavi denizlere açılan İstanbul’un kuzey penceresidir.Son nüfus sayımına göre (22 Ekim 2000) Şile ilçesinin genel nüfusu 32.923′ tür. Bunun 10.571 kişisi ilçe merkezindedir. Geri kalan 22.352 kişi Ağva dahil 58… Devamını Oku »

İzmitten sabiha gökçene nasıl gidilir?

Kocaeli, İzmitten sabiha gökçene nasıl gidilir? Sabiha Gökçen Havalimanı Ulaşım Rehberi İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Pendik Kurtköy’de, Kadıköy’e 40, Pendik’e 12, Taksim’e ise 50 km. mesafede bulunmaktadır. Sabiha Gökçen Havalimanı ulaşımı TEM otoyolu bağlantısı ile kolaylıkla sağlanmaktadır. Kişisel otomobiller haricinde, Anadolu ve Avrupa yakasından kalkan belediye otobüsleri, havaalanı transfer servisi, taksi, Havaş servisleri, deniz… Devamını Oku »

Çeşme Pırlanta Plajı

Çeşme Pırlanta Plajı, ilçe merkezine 10 km uzaklıkta, Çeşme’nin sörfün başkenti olmasında büyük pay sahibi. Adını pırlanta tanesi gibi ince kumlu ve beyaz renkli kumsalından alan Pırlanta Plajı, sığ ve tertemiz denizinin yanı sıra kite surf (uçurtma sörfü) parkuru ile bu spora gönül verenler ve öğrenmek isteyenleri ağırlıyor. İzmir’in en güzel plajları arasında yer alan… Devamını Oku »

Güzelçamlı İçmeler Plajı

Milli parkın kuzey kıyılarında doğal güzelliğiyle insanları kendine çekip büyüleyen, kimisi kumlu kimisi taşlı tertemiz koy ve plajlar bulunmaktadır. Bu koylar mavi bayrak ile ödüllendirilmiştir. Koyların hepsinde piknik masaları , tahta şezlong ve güneşlikler, duş , wc , kafe mevcuttur. Mangal yakmak yasaktır. Koyların sırasıyla isimleri şöyledir İçmeler koyu , Aydınlık koyu , Kavaklıburun koyu… Devamını Oku »