Tag Archives: içmeler

Tepeköy Kaplıcaları

Çanakkale TEPEKÖY KAPLICASI Çan ilçesine 16. Km. uzaklıktaki Tepeköy’de bulunan kaplıcanın suları kükürtlüdür. Sertlik derecesi 42 olan kaplıcanın kaynak sularının sıcaklığı 37-48.7 derece arasında değişmektedir. Kaplıcada otel, kür için banyo ve havuzlar mevcuttur. Ayrıca, Bardakçılar köyü’nde de şifalı bir kaplıca bulunmaktadır. Çanakkale’nin Çan ilçesine 15 kilometre mesafede Küçüktepe köyünde bulunan Karaılıca Kaplıcaları’nda şifa arayanlar her… Read More »

Gölemezli Çamur Kaplıcaları

Gölemezli Çamur Kaplıcası Akköy- Gölemezli Termal Turizm Merkezi alanı Pamukkale Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarına bitişik olarak, bu bölgenin kuzey batısında yer almakta, Akköy İlçesine bağlı Gölemezli Beldesi, Çeşmebaşı ve Kavakbaşı Köyleri yerleşim alanlarını da içine alacak şekilde yine Akköy İlçesine bağlı Belenardıç Köyünün yerleşim alanı dışında güneydoğu bölgesi ile Denizli merkez İlçeye bağlı Haytabey… Read More »

Terme Kaplıca

Kırşehir merkez kuşdilşi mahallessinde yer alan kaplıca kent merkezine 1 km. uzaklıktadır. kaplıcada biri 4 yıldızlı otel diğeri Özel İdare Müdürlüğüne ait iki modern tesis vardır. Çok değerli şifalı suya sahip olan kaplıca banyonun yanı sıra içilebilmektedir. Kaplıca suyu sıcaklığı 40 C° dir. TERME OTEL Terme Oteli 132 odalı, 264 yataklı, Lokantası, kapalı yüzme havuzu… Read More »

Kızılcahamam Kaplıcaları

Kızılcahamam Kaplıcası Ankara’nın kuzeyinde yer alan Kızılcahamam ilçesi , termal kaynaklar açısından Türkiye’nin en zengin bölgelerinden birisidir. Romalılar ve Selçuklular döneminde de işletildiği bilinen Büyük ve Küçük Kaplıca çok ünlüdür. Daha çok Haziran-Ekim ayları arasında ziyaretçi akınına uğrayan kaplıcalarda modern konaklama tesisleride mevcuttur. Suları romatizma , siyatik , lumbago ve kadın hastalıklarına iyi gelen bu… Read More »

Seydişehir Kaplıca

Seydişehir Kaplıcası Konya’nın Seydişehir ilçesinin 1 km. kuzeyinde, yüksek bir yamaçta farklı yerlerden kaynayan Seydişehir Ilıcası’nın M.Ö. yıllarda da kullanıldığı sanılmaktadır. Ilıcanın suyu 32 C. sıcaklıkta olup, hidrokarbonat, kalsiyum ve bromür içermektedir. Seydişehir Ilıcası ve Açık Ilıca Sularının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri: 18.09.1991 tarihinde yapılan analizlere göre; renksiz, kokusuz, belirli bir tadı yok, debi 1.42… Read More »

Hisar Kaplıcaları

Hisar Kaplıcaları Demirci’ye 4 km, il merkezine 165 km uzaklıkta bulunan Hisar Kaplıcaları’nda üç ayrı kaynaktan çıkan, sıcaklıkları 37-48 ºC, debileri ise 11-17 lt/sn arasında değişen sular banyo ve içme kürü olarak kullanılmakta, banyo olarak romatizma ve metabolizma hastalıklarında, içme kürü olarak da mide ve barsak hastalıklarında yararlanılmaktadır. Demirci Belediyesi’nce işletilmekte olan kaplıcada iki kapalı… Read More »

Çizmeli Kaplıcaları

Denizli’nin Buldan ilçesindeki Çizmeli Kaplıcaları, bölgenin zengin termal noktalarından biridir. Su sıcaklığı 44°C civarındadır, kalsiyum ve sülfat içerir. Çizmeli Kaplıcaları, Yenice Kaplıcaları olarak da adlandırılır. Bölge, Buldan ilçesine 16 kilometrelik bir mesafede yer alan Yenicekent’te bulunuyor. Faydaları Kaplıca sularının kalp, damar, hemoroit, karaciğer yetmezliği, romatizma, basur ve deri hastalıklarına iyi geldiği bilinmekte. Bölgeye Tripolis Antik… Read More »

Ana fatma Kaplıcaları

Anafatma Kaplıcası Tunceli-Ovacık karayolu üzerinde, il merkezine yaklaşık 7 Km. uzaklıkta bulunan kaplıcanın bulunduğu yerde bir dinlenme ve yeme-içme tesisi vardır. Tek kaynaktan çıkan suyun akım değeri 3 lt/sn, sıcaklığı 25 oC, PH değeri 6.5’tir. 2500-3000 m2’lik bir alanı kaplayan kaplıcadan sadece yöre halkı yararlanmaktadır.

Göksun Büyükkızılcık İçmesi

Büyük Kızılcık İçmesi, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde bulunmaktadır. İlçe merkezine 16 kilometre uzaklıkta bulunan içme, özellikle bölgedeki ve çevre illerdeki halkın yoğun ilgi görmektedir. İçme, Büyük Kızılcık Köyü yakınlarında yer almaktadır. İçmenin suyunda analizler yapılmış olup, analiz sonuçlarında sindirim, böbrek ve idrar yolları rahatsızlığına iyi geldiği tespit edilmiştir.

Kızılca Tuzla Kaplıcası

Uzunluğu kilometrelerce devam eden yüksek Tuzla Dağı’nın yamacında, birçok yerden sıcak ve tuzlu sular kaynamaktadır. Yamaçta biriken tuzlar uzaktan kar manzarası gösterir. 100-110 derece sıcaklığındaki bu su içmeye elverişli olmayıp, yalnızca banyo yolu ile faydalanılabilmektedir. Kaplıcaya gelen su 55 dereceye kadar soğutulduktan sonra havuza ve kurnalara verilmektedir. Romatizma, nevrit, geç tutan kırıklar ve kadın hastalıkları… Read More »

Arak Maden Suyu

Çorum Arak Madensuyu İskilip yolunun solunda kalan Karaören bölgesinin güney batısındadır. Toprak alkalik bikarbonatlı bir sudur. Toplam mineralizasyonu 2 grama yakındır. Ayrıca mangan ve demir içermektedir. Serbest karbondioksiti eşik seviyesinin hemen altındadır. Mide – barsak, karaciğer safra yolları metabolizma hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir. Kaplıcalar Yönetmeliğine göre T.C. Sağlık Bakanlığı’ndan Kaplıca İşletme İzni alan Çorum Kaplıca… Read More »