Tag Archives: içmeler

Zeytun Kaplıcaları

Zeytun Kaplıcası: Kahramanmaraş’ın 72 km. kuzeyinde eski Elbistan-Kahramanmaraş kervan yolu üzerinde Berit Dağı eteklerindeki Ilıca Beldesinde yer almaktadır. Kükürt petrol artığı ve az miktarda yağ karışımı ile meydana gelen şifalı suyun; Romatizmal hastalıklara, kırık-çıkık sekselleri ve kadın hastalıklarında olumlu etki yaptığı belirtilmektedir. Suyun sıcaklığı 45*C’ dir. Belediyenin yaptırmış olduğu kür merkezi ve dinlenme salonları ile… Read More »

Kızılcahamam Kaplıcaları

Kızılcahamam Kaplıcası Ankara’nın kuzeyinde yer alan Kızılcahamam ilçesi , termal kaynaklar açısından Türkiye’nin en zengin bölgelerinden birisidir. Romalılar ve Selçuklular döneminde de işletildiği bilinen Büyük ve Küçük Kaplıca çok ünlüdür. Daha çok Haziran-Ekim ayları arasında ziyaretçi akınına uğrayan kaplıcalarda modern konaklama tesisleride mevcuttur. Suları romatizma , siyatik , lumbago ve kadın hastalıklarına iyi gelen bu… Read More »

Hışıldayık İçmesi

Hışıldayık İçmesi Çankırı Kurşunlu İlçesi’ne 30 km. uzaklıkta bulunan Melan (Soğanlı) Çayı kıyısında, kayaların arasında iki yerden çıkan maden suyu başıboş olarak dereye akmaktadır. Sıcak­lığı ortalama 18 °C olan su, bol miktarda gazlı, alkalik ve toprak alkalik, bikarbonatlıdır. Sin­dirim sistemi ve karaciğer rahatsızlıklarında yararları görülmektedir.

Şavşat Kaplıcaları

Kaplıcaları ile dünyada yedinci Avrupa’da ise birinci sırada yer alan Türkiye, bu alandaki yatırımlarını hızlandırırken, Şavşat çok sayıda soğuk su ve özellikle de Çermik köyündeki sıcak su kaplıcası ile yetkililerin ilgisini bekliyor. 1954 yılında Şavşat’a bağlı Çermik köyündei sıcak su termal alanına kurulan bina ile başta romatizmal hastalıklar olmak üzere birçok hastalıklara iyi geldiği kabul… Read More »

Sart Kaplıcaları

Sart Kaplıcaları (Salihli) Bozdağ eteklerinde, Salihli ilçesi’ne bağlı Çamurhamamı Köyü sınırları içinde yeralan Sart Kaplıcaları ya da halk arasındaki adıyla “Çamur Hamamları”, Salihli’ye 11 km, Manisa’ya ise 68 km uzaklıktadır. Kalsiyum, sodyum bikarbonat ve sülfür içeren suyun sıcaklığı 52 ºC ,debisi ise3 lt/sn dir. Romatizma, nevralji, cilt ve kadın hastalıklarında yararlanılan kaplıcada, toplam 150 yatak… Read More »

Göbel Kaplıca

1950 yılından günümüze kadar geçen süreçte kaplıca hizmetine açık olan Göbel Kaplıcaları kubbeli eski hamamları ile uzun yıllar misafirlerine hizmet vermiştir. 1966 yılından itibarende belediye mücavir alan sınırlarına geçmiştir. Göbel Kaplıcası, Ege Bölgesinde bunaltıcı sıcaklığı olmayan iklimi ile yeraltı sıcak mineralli sularının şifa etkinliği yüksek bir kaplıcadır. Hava sıcaklığı Mayıs ve Eylül dönemlerinde 25 –… Read More »

Külcüler Kaplıcaları

Çanakkale Bayramiç ilçesinin 18 km. doğusunda bulunan Külcüler Kaplıcasının suları 29-34,5 C sıcaklığındadır. Kaplıca suları sodyum sülfatlı ve kükürtlü olup, 8.7-14.1 oranında radyoaktifiviteyi de kapsamaktadır. Bu kaplıcanın suları romatizma, deri, nefrit, solunum yolu ile kadın hastalıklarında etkilidir. Ayrıca felçli hastalar üzerinde de olumlu etkisi bulunmaktadır. Koç Termal Tesisleri Eski Kaplıca tesisi tamamen yıkılarak yerine yeni… Read More »

Yeni Kaplıca Kaynarca Banyoları

Yeni kaplıca ve Kaynarca Hamamı Yenikaplıca, Bursa-Çekirge yolu üzerindedir. Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı ve başvezir Rüstem Paşa tarafından 1555 yıllarında yaptırılmıştır. Yenikaplıca, üçü büyük olmak üzere, toplam on kubbeyle örtülü, klasik dönem Osmanlı yapıtlarındandır. Diğer kubbeli hamamlarda olduğu gibi, soyunmalık, soğukluk, sıcaklık bölümlerinden oluşmuştur. Muhteşem kubbesi, kırk kurnanın bulunduğu geniş havuzu, tarihi çinileri ve egzotik… Read More »

Kuşadası Kaplıca

Kuşadası Kaplıcası Aydın İli, Kuşadası İlçesi, Davutlar Beldesi şehir merkezinde bulunmaktadır. Aydın İl Merkezine 70 km, Kuşadası’ na 17 km, İzmir’ e ise 120 km uzaklıkta bulunan kaplıca alanı yakın çevresinde yer alan Efes, Meryem Ana, Priene, Milet gibi tarihi ören yerleri ile Dilek Yarımadası Mili Parkı, Bafa Gölü, Şirince Köyü gibi doğal güzelliklere günübirlik… Read More »

Karacasu Kaplıcaları

Bolu KARACASU KAPLICALARI Bolu ovası güney kenarında, ormanlarla kaplı dağın eteğinde, Karacasu mevkiinde ve Kuzey Anadolu fayına bağlı olarak oluşmuş 2 kaynak bulunmaktadır. Bolu’ya 5 km. uzunluğunda kaliteli bir yolla bağlıdır, Bunlardan biri Büyük Kaplıca, diğeri Küçük Kaplıca olarak adlandırılır. 1993 yılında “termal turizm merkezi” ilan edilmiş olan bölgede Termal Otel ve Sağlık Bakanlığına bağlı… Read More »

Martı La Perla Hotel

1988 yılında hizmete giren tesisin tüm odaları 2002 yılında tamamen yenilenmiştir. 21 m² genişliğindeki odalarında; TV, telefon, minibar, müzik yayını, zemin seramik, merkezi klima, küvet, fön ve balkon bulunmaktadır. Martı La Perla Hotel KONUM : 6000 m² alan üzerine kurulu, denize sıfır otelin 100 metre uzunluğunda sahil şeridi bulunmaktadır. içmeler mevkiindeki otel, şehir merkezine 8… Read More »

Sarısu İçmesi

Sarısu İçmesi Gazipaşa Alanya karayolunda 26 km.’lik bir dağ yoluyla ulaşılan Ilacaköy’e birkaç km. uzakta, bir yamaçtan kaynar. Madensuyu ,bikarbondiositli olup, karaciğer, mide, bağırsak , safrakesesi hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca, ilerlemiş şeker hastalığında olumlu sonuçlar verir. Böbrek işlevlerinde düzenleyici, idrar çoğaltıcı etkileri vardır. Suyunda bol miktarda karbondioksit gazı bulunduğu için, içimi oldukça hoştur. Madensuyu olarak… Read More »

Sultaniye Kaplıcaları

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde binlerce yıldır kullanılan Sultaniye Kaplıcaları ve çamur banyoları yabancı turistlerin de ilgi odağı. İlçeye adını veren Köyceğiz Gölü’nün güneybatı kıyısında bulunan ve mineral değerleri açısından Türkiye’nin nadir kaplıcalarından biri olduğu belirtilen Sultaniye Kaplıcaları, şifalı sularının yanında çamur banyosuyla da öne çıkıyor. Kapalı ve açık havuzları bulunan Sultaniye Kaplıcaları’na turistler, Köyceğiz ve Dalyan’dan hareket… Read More »