Gezilecek Yerler

Loryma Antik Kenti

Bu antik kent bölgenin Karaburun yöresinde yer almaktadır.Kente ulaşım birazda zahmetlidir.Deniz yoluyla bir müddet gidildikten sonra yaklaşık 1 saat kadar bölgeye tırmanmanız gerekmektedir. Ülkemizde antik kentlere önem verilmemesi nedeniyle bölgeye dair araştırmalar 1995 yıllarında Alman araştırmacılar tarafından başlatılmıştır. Yapılan bu araştırmalara göre bölgenin heçmişi M.Ö 6. yüzyıllara kadar uzanmaktadır.Bölgenin etrafı yıkık surlarla çevrilmiştir. Bölge de… Devamını Oku »

Toprakkale Kalesi

Osmaniye İlçesine bağlı Toprakkale Bucağındadır. Çukurova’yı güney­den gelebilecek saldırılara karşı korumak amacıyla yapılmıştır. Kervan yollarının bir­leştiği yerde, 75 m yükseklikteki yığma bir tepe üzerindedir. İÖ 312′den başlayarak, Selökidler, Romalılar, Abbasiler, Selçuklular, Ramazanoğulları ve Osmanlılarca dokuz kez onarılmıştır. Buraya, Hitit ve Asurlular “Carania”, Persler “Susanis”, Romalılar “Amanicae” (Caranadiopolis) adlarını ver­mişlerdir. Çevresinde savunma hendeği bu­lunmayan karakol niteliğinde… Devamını Oku »

Hemite Kalesi

Osmaniye İlçesinin 20 km kuzeybatısında ve Ceyhan Irmağının sol kıyısında Gökçedam (Hemite) Köyünde, sarp bir tepe üzerinde kurulmuştur. Haçlı Seferle­rinde önemli rol oynayan Kale, çeşitli tarihlerde onarılmıştır. Yer sarsıntılarıyla yıkılmamış ender kalelerdendir. Yontma taştan yapılmıştır. Üç kemerli, zafer takına benzeyen tek giriş kapısı vardır. Surları, 810 m. yükseklikte ve 1500 m. uzunluktadır. 70′er m. aralıklı,… Devamını Oku »

Devrez Çayı

Devrez Çayı – Hitit dili: Dahara; Kızılırmak’ın batı kanadında kalan en önemli ikinci koludur. Devrez Çayı 211 km uzunluğunda ve 8.9 m³/sn’lik yıl içi ortalama debiye sahiptir. Akış rejimi düzensizdir; ilkbahar aylarında yağışların başlaması ve karların erimesi ile sularında büyük bir artış görülür; ilkbaharda 600 m³/sn su geçirebilir, yaz aylarında ise 2,5 m³/sn debiye düşer.… Devamını Oku »

Amasya Kaplıcaları

Terziköy Kaplıcaları Gözlek Kaplıca Hamamözü Termal Otel Fimar Life Thermal Resort Hotel Amasya Kaplıcaları Faydaları – Vegetatif sinir sistemini düzenler. Astım nöbetleri geçer, yüksek ve düşük tansiyonu düzenler, sinirlilik hali düzelir ve bazı cilt hastalıkları iyileşir. – Sedatif ve Analiezik etkileri vardır. Nevralji ve nevritlerde ağırlarda etkili olur, özellikle siyatik sinir ağrılarında. – Inflamatuvar romatizmal… Devamını Oku »

Ayaş Kalesi

İskenderun Kör­fezinde, Yumurtalık İlçesinin güneyinde, Ayaş adlı antik bir kentte yapılmış, bir Ortaçağ kalesidir. Kestanbol Kalesi de denir. Kale ile küçük kule, XVI. yy başlarında da, 1323′te Memlûklar, Kanuni Bağdat seferine giderken Osmanlılarca onarılmıştır. Bugün, kalenin bazı burçları ayakta kalabilmiştir.

Yedikule Zindanları Müzesi

Yedikule Zindanları adıyla anılır. Bizans ve Osmanlı tarihinin önemli olaylarına sahne olmuştur. Zindandaki kuyulu odanın idam infaz yeri olarak kullanıldığı bilinir. Yedikule zindanları, Çandarlı Halil Paşa, Genç Osman ve daha çok devlet büyükleri ile yabancı elçilik görevlilerine hapishane, idam yeri olmuştur. Kule, son yıllarda onarılmıştır. İstanbul’da ayrıca Topkapı Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı da müze olarak… Devamını Oku »

Misis Antik Kenti

Ülkemizin en önemli antik kentinden biri olan Misis Antik Kenti, Adana ili sınırları içerisindedir. Şehrin 27 kilometre doğusundaki bu kent, Ceyhan Nehri’nin hemen kenarında yer alıyor. Misis Antik Kenti’nin özellikleri ise tarihi İpek Yolu üzerinde yer alması ve geçit özelliği taşımasıdır. Ceyhan Nehri’nin kenarında bulunan ve ikinci bir geçit özelliği taşıyan Misis Antik Kenti, aynı… Devamını Oku »

Bozcaadaya Nasıl Gidilir

BOZCAADAYA NASIL GİDİLİR – ULAŞIM BİLGİLERİ Bozcaada ’ya Çanakkale İli Ezine İlçesi Geyikli Beldesinde bulunan Yükyeri İskelesi’nden Kalkan Çanakkale İl Özel İdaresinin ortağı bulunduğu Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş’ ne ait deniz araçlarıyla ulaşılır. Geyikli Yükyeri İskelesi ile Bozcaada arası 4 mildir. Yaklaşık 35 dakikada adaya ulaşılır. Kış ve yaz sefer saatleri farklıdır. Avrupa… Devamını Oku »

Çeşme Kalesi

Tarihi Çeşme Kalesi 1508 yılında dönemin Osmanlı Padişahı olan 2. Beyazit tarafından Aydın Valisi aracılığı ile yaptırılmıştır. Kale yapıldığı zamanlarda denizle bitişik şekilde idi fakat bu zamanlarda artık denizin zamanla doldurulması ile birlikte denizden biraz da olsa uzaklaşmıştır. Kalenin yapım amacı Çeşme’deki TÜrk ticaret ve savaş gemilerinin korunmasıdır.Bu amaçla yapılan Çeşme Kalesi günümüzde arkeolojik müze olarak… Devamını Oku »

Karatepe Kalesi

Kadirli İlçesine bağlı Karatepe (Aslantaş) Köyü yakınındadır. Denizden yüksekliği 132 m’dir. 430 m çapında ve oval biçimdedir. Tarihi, Hititlere dayanır. Asurlularca yakılıp yıkıldıktan sonra, kulla­nılmamıştır. Karatepe’de 1946′da başlayan kazılarda Hitit Kralı Asistavandas’ın (İÖ VII. yy) sarayının kalıntıları gibi çok değerli Hitit yapıtları ortaya çıkarılmıştır. Hititçenin çö­zülmesini sağlayan yazıtlar burada bulun­muştur. Kazılarda çıkarılan yapıtlar, geniş bir… Devamını Oku »

Savranda Kalesi

Osmaniye’ye bağlı Kaypak (Serdar) Bucağının 4 km kuzeyindedir. Üç yönü Kaypak Çayı ile çevrili kalenin doğu yönü kayalığa dayanır. Sağlam kalmış kalelerdendir. Çevresi 800 m’yi aşar. 12 gözetleme kulesi vardır. Dikdörtgen biçimindedir. Surları 710, iki katlı burçları ise 812 m yüksekliğindedir. Burçların altında kale alanına açılan kapılar vardır. Surlar üzerindeki yol ise burçları birbirine bağla­maktadır.… Devamını Oku »

Güngörmez Suyu

Güngörmez Suyu Artvin / Yusufeli ilçesi Güngörmez Dağları’nda bulunmaktadır. Akşam karanlığında suyunun akmaya başlaması ve gün açıldığında suyunun kesilmesi ilginç bir doğa olayıdır. Artvin hem yeşil doğasıyla, hem de jeolojik yapısıyla ayrıcalıklı bir yöredir. Derin kanyonları, mağaraları, kaplıcaları, ayı hamamı adı verilen suyun oluşturduğu kaya oyukları, krater ve buzul gölleriyle çok değişik fiziki özelliklere sahiptir.… Devamını Oku »

Tokat Ballıca Mağarası

Dünyanın 8. harikası sayılan Tokat Ballıca Mağarası mutlaka gidilmesi gereken bir yer. Sarkıtlar mağa içerisi insanın başını döndürecek derecede güzel… Hele ki şu yaz sıcağında mağara içerisi insanın kanını donduracak derecede serin… Tokat Ballıca Mağarasından Kendi Çekimlerim Ballıca mağarası içerisinde fotoğraf çekmek yasakmış ! tabi bu yasağı ben 80-100 fotoğraf çektikten sonra fark ettim.